Kutiseeko iho?

Ksylitoli tuo avun atoopikolle

Uusimpien tutkimusten mukaan atooppisen ihon kuntoa huonontaa bakteeri, jota vastaan rasvaisella voiteella ei ole tehoa. Avuksi tulee kaikille suomalaisille tuttu ksylitoli, joka estää bakteerien kasvun iholla.

Kotimainen Xyliderm-geeli on ensimmäinen ksylitolia sisältävä perusvoide atooppisen ihon hoitoon.

Bakteerin tuottama biofilmi tukkii ihon

Jokaisella meistä on bakteereita iholla, mutta yksittäiset bakteerit eivät aiheuta harmia, päinvastoin osa niistä on tarpeellisia. Bakteereista tulee ongelma vasta kun ne muodostavat kasvustoja eli kolonisaatioita, jotka saattavat aiheuttavat ihotulehduksen. Normaalisti terve iho estää kolonisaatioiden synnyn. Terveihoisista vain noin 5 %:lla on iho-ongelmia, jotka aiheutuvat bakteerikolonisaatioista. Atooppinen iho ei sen sijaan pysty estämään bakteerikolonisaatioiden syntyä. Suomalaisen Käypä hoito –suosituksen mukaan yli 90 %:lla atoopikoista on bakteerikolonisaatio iholla. Keväällä 2014 julkaistussa amerikkalaisessa tutkimuksessa tutkittiin bakteerien aiheuttamia ongelmia atoopikoilla ja kaikilta tutkituilta potilailta löytyi iholta bakteerikolonisaatio. Samalla tutkijat tekivät merkittävän löydön: bakteerikolonisaatio tuottaa iholle näkymättömän biofilmin, joka tukkii ihon hikirauhaset ja aiheuttaa atooppisessa ihossa tulehdusta ja kutinaa.

Perinteisestä rasvasta ei ole apua, ksylitolista on

Perinteisesti atooppisen ihon kuntoa on ylläpidetty rasvaisilla perusvoiteilla, sillä ihon kuivuuden on ajateltu olevan suurin syy kutinaan ja tulehdukseen. Rasva ei kuitenkaan poista bakteerin tuottamaa biofilmiä iholta ja siksi rasvainen voide ei yksin riitä atoopikolle. Kortisoni vähentää biofilmin muodostusta ja rauhoittaa ihoa sekä lievittää tulehdusta, mutta kortisonia ei voi käyttää jatkuvasti ja toisaalta sen käyttö ohentaa ihoa. Avuksi tuleekin kaikille suomalaisille tuttu ksylitoli, joka rikkoo bakteerin tuottaman biofilmin niin hampaissa kuin ihollakin.

Ksylitolia sisältävä Xyliderm-geeli rikkoo biofilmin ja estää sen muodostumisen iholla. Näin bakteerikolonisaatio atooppisella iholla hajoaa ja ihon kutina ja tulehdusreaktio lievittyy. Xylidermin teho iholla on tutkimuksin osoitettu: kolmen päivän käytön jälkeen ihon bakteerikolonisaatioiden määrä iholla väheni yli 70 %:lla. Yleisin atoopikkoja kiusaava bakteeri on Staphylococcus Aureus, jonka kolonisoitumisen Xylidermin on osoitettu estävän.

Raikas Xyliderm-geeli tehostamaan hoitoa

Ksylitolin lisäksi Xyliderm sisältää kosteutta sitovaa glyserolia. Xyliderm lievittää tehokkaasti kutinaa ja punoitusta ja samalla kosteuttaa kuivaa ja ärtynyttä ihoa. Xyliderm ei sisällä lainkaan rasvaa, joten se soveltuu hyvin ohuille ihoalueille, kuten kasvoille, silmänympärysiholle sekä yleensäkin herkälle iholle. 

Rasvattomana geelinä Xyliderm soveltuu hyvin rasvaisen voiteen rinnalle tehostamaan atooppisen ihon hoitoa. Levitä ensin Xylidermiä erittäin ohuelti iholle ja ihon kuivuttua laita päälle rasvainen voide. Näin Xyliderm toimii seerumin tavoin sekä kosteuttamalla ihoa että rauhoittamalla ärtynyttä ihoa ja lievittämällä kutinaa.

Xyliderm on CE-merkitty terveydenhuollon laite kuivan, ärtyneen ja vaurioituneen ihon hoitoon. 

Xyliderm-geeli

  • Hillitsee tehokkaasti kutinaa ja kiristyksen tunnetta
  • Ksylitoli estää bakteerikolonisaation ja biofilmin syntyä iholle
  • Tehostaa atooppisen, kuivan ja ärtyneen ihon hoitoa ja täydentää rasvaista voidetta
  • Voidaan käyttää koko keholla, myös kasvoilla, silmäluomilla ja muilla ohuilla ihoalueilla
  • Soveltuu koko perheelle vauvasta vaariin, myös raskaana oleville ja imettäville äideille
  • Levitä puhtaalle iholle 2–3 kertaa päivässä tai tarvittaessa
  • On CE-merkitty terveydenhuollon laite, joka valmistetaan Kuopiossa

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää